Pečený pstruh na bylinkách

Pečený pstruh na bylinkách

Pstruh patrí medzi lososovité ryby, preto je jeho mäso veľmi šťavnaté. V porovnaní s inými druhmi má však nižšiu energetickú hodnotu, obsahuje však rovnaké množstvo bielkovín, preto sa mimoriadne hodí na budovanie svalovej hmoty a na chudnutie.
Pstruh na bylinkách Pečený pstruh s bylinkami a zeleninou

Potrebujete

  • pstruh,
  • obľúbené čerstvé bylinky,
  • citrón,
  • maslo alebo ghí,
  • soľ,
  • biele víno,
  • zemiaky,
  • zeleninu podľa chuti.

Postup

  • Pstruha vypitvajte, očistite a osoľte zvnútra aj zvonka. Do brušnej dutiny vložte čerstvé bylinky a citrón nakrájaný na malé kúsky.
  • Pstruha vložte do pekáča, poukladajte naň kúsky masla a vložte do predhriatej rúry. Pečte asi 15 minút, až kým sa mäso bude dať ľahko oddeliť vidličkou.
  • Počas pečenia ho môžete podlievať bielym vínom. Podávajte s varenými zemiakmi alebo so zeleninou podľa chuti.
Dobrú chuť!