Zdravý coleslaw šalát bez majonézy

Zdravý coleslaw šalát bez majonézy

Tradičné recepty coleslaw šalátu sú tvorené dresingmi s majonézou a cukrom, ktoré sa väčšinou ťažšie trávia. Pokiaľ sa nechcete vzdať coleslaw šalátu a chcete si ho vychutnať k vášmu obľúbenému jedlu, pripravte si jeho zdravšiu verziu s jogurtom. Namiesto majonézy použite jogurt a kyslú smotanu, vďaka čomu bude omnoho ľahší a sýtejší.

Šalát coleslaw si môžete pripraviť z ktorejkoľvek kapusty, zelenej alebo červenej. Najlepšou voľbou je kombinácia oboch. Červená kapusta, ktorú nazývame aj superpotravina, dodá šalátu viac farby ale i vitamínov. Obsahuje viac vitamínu A a železa, ako zelená kapusta. Obe kapusty prispievajú k podpore trávenia, bojujú proti zápalom a zvyšujú imunitu. Pripravte si teda zdravú verziu coleslaw šalátu bez majonézy a podporte svoju imunitu.

Na coleslaw šalát budeme potrebovať

  • 1/2 stredne veľkej bielej kapusty,
  • 1/2 stredne veľkej fialovej kapusty,
  • 2 mrkvy,
  • 1/2 cibule,
  • 7 PL bieleho jogurtu,
  • 2 PL kyslej smotany,
  • 1 ČL octu,
  • štipka morskej soli,
  • štipka mletého čierneho korenia,
  • 1/2 ČL horčice,
  • 1 ČL citrónovej šťavy.

Coleslaw šalát s červenou kapustou.

Postup

  1. Bielu a červenú kapustu, mrkvu a cibuľu nakrájajte na strúhadle na čo najtenšie a najmenšie kúsky.
  2. V miske zmiešajte jogurt, kyslú smotanu, horčicu, ocot, citrónovú šťavu.
  3. Šalát poriadne zamiešajte a dochuťte korením a morskou soľou podľa chuti. Nechajte odstáť v chladničke, aby sa chute lepšie spojili a podávajte.

Ľahký a zdravý coleslaw šalát skladujte zakrytý v chladničke maximálne 5 dní. Vychutnajte si ho s domácimi burgrami, ku grilovanému mäsu, k pečenému pstruhovi alebo len tak, k domácemu kváskovému chlebu.