Navštívte našu predajňu v Bratislave od 10:30 do 19:00 na Račianskej 31
Doprava zadarmo už od 40 €
Tvoj košík 0.00 €

    Produkty

    Nenašla sa žiadna zhoda

Kategórie

Nenašla sa žiadna zhoda

Značky

Nenašla sa žiadna zhoda

Recept na jednoduchý domáci kváskový chlieb
10.06.2020 Dĺžka čítania: 1 min. Recepty Hlavné jedlá

Recept na jednoduchý domáci kváskový chlieb

Kto by odolal čerstvému, chrumkavému kváskovému chlebu z pekárne, ktorý vás svojou vôňou dokáže potešiť hneď skoro ráno? Nemusíte si privstať a bežať do obchodu, takýto chutný chlieb si môžete pripraviť kedykoľvek len s pomocou 4 ingrediencií. Pripravte si jednoduchý domáci kváskový chlieb u vás doma podľa nášho receptu.

Upiecť si doma chleba môže byť pre niekoho celá veda a dlhý proces so staraním sa o kvások. My vám prinášame jednoduchý a rýchly recept na kváskový chlieb, ktorý si môžete pripraviť už na zajtrajšie raňajky. Aby ste si pripravili tento jednoduchý domáci kváskový chlieb, nepotrebujete žiadny mixér, postačia vám iba ruky a 4 základné ingrediencie.

Na kváskový chlieb budeme potrebovať

  • 450 g chlebovej alebo hladkej múky,
  • 2 PL sušeného alebo 1 kocka čerstvého droždia,
  • 2 PL soli,
  • 375 ml teplej vody.

Postup na domáci kváskový chlieb

Krok 1: Vypracujte mokré lepkavé cesto

Múku, soľ a suché droždie spolu zmiešajte, pridajte teplú vodu a premiešajte. Cesto bude veľmi mokré a krehké, nie však tekuté, a presne také ho potrebujete.

Krok 2: Nechajte cesto vykysnúť

Prikryte cesto potravinárskou fóliou a umiestnite ho na teplé miesto (25 - 30 °C), kde bude kysnúť 2 hodiny. Cesto zväčší svoj objem dvakrát a jeho konzistencia bude trasľavá. Cesto môžete v tomto momente začať piecť, pre ešte lepšiu chuť však môžete nechať cesto v chladničke 8 hodín až tri dni.

Kváskový chlieb

Krok 3: Predhrejte trúbu a hrniec

V prípade, že ste dali cesto do chladničky, nechajte ho približne hodinu klesnúť na izbovú teplotu. 30 minút predtým, ako cesto vykysne, alebo sa dostane na izbovú teplotu, vložte do rúry liatinovú nádobu a predhrejte ju pri 230 °C.

Krok 4: Vytvarujte cesto ručne

Cesto na chleba vyberte z misky na pomúčenú pracovnú plochu. Cesto bude mokré a lepkavé. Pomocou škrabky na cesto alebo niečoho podobného (špachtľa, veľký nôž) zložte strany cesta tak, aby nabralo okrúhly tvar. Príliš sa neupínajte na tvarovanie cesta, tento krok je hlavne na spľasnutie cesta.

Presuňte papier na pečenie vedľa cesta a potom ho pomocou škrabky na cesto prevráťte hore nohami na papier tak, aby hladká strana cesta smerovala hore.

Kváskové cesto na chlieb

Krok 5: Upečte si kváskový chlieb

Cesto na pečiacom papieri vložte do vyhriateho hrnca a nasaďte naň veko. Pečte po dobu 30 minút s vekom, potom 12 minút bez veka, aby bol kváskový chlieb hnedý a chrumkavý. Chlieb vyberte a nechajte aspoň 10 minút vychladnúť predtým, ako ho nakrájate.

Recept na domáci chlieb

kvaskovy chlieb domaci chlieb kvasok rychly domaci chlieb recept

Napísal

Trenujeme.sk

10.06.2020

Najnovšie články

Táto webstránka používa súbory cookies

Na prispôsobenie obsahu a reklám, poskytovanie funkcií sociálnych médií a analýzu návštevnosti používame súbory cookie. Informácie o tom, ako používate naše webové stránky, poskytujeme aj našim partnerom v oblasti sociálnych médií, inzercie a analýzy. Títo partneri môžu príslušné informácie skombinovať s ďalšími údajmi, ktoré ste im poskytli alebo ktoré od vás získali, keď ste používali ich služby.

Potrebné

Štatistiky

Marketing

Potrebné
Potrebné súbory cookie pomáhajú vytvárať použiteľné webové stránky tak, že umožňujú základné funkcie, ako je navigácia stránky a prístup k chráneným oblastiam webových stránok. Webové stránky nemôžu riadne fungovať bez týchto súborov cookies.
Štatistiky
Štatistické súbory cookies pomáhajú majiteľom webových stránok, aby pochopili, ako komunikovať s návštevníkmi webových stránok prostredníctvom zberu a hlásenia informácií anonymne.
Marketing
Marketingové súbory cookies sa používajú na sledovanie návštevníkov na webových stránkach. Zámerom je zobrazovať reklamy, ktoré sú relevantné a pútavé pre jednotlivých užívateľov, a tým cennejšie pre vydavateľov a inzerentov tretích strán.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré môžu byť použité webovými stránkami, aby zefektívnili užívateľovu skúsenosť.

Zákon hovorí, že môžeme ukladať súbory cookie na vašom zariadení, ak sú nevyhnutné pre prevádzku týchto stránok. Pri všetkých ostatných typoch súborov cookie potrebujeme váš súhlas.

Táto stránka používa rôzne typy cookies. Niektoré cookies sú tu umiestnené službami tretích strán, ktoré sa objavujú na našich stránkach.

Svoj súhlas so Zásadami cookies môžete kedykoľvek zmeniť alebo odvolať na našej webovej stránke.

Získajte viac informácií o tom, kto sme, ako nás môžete kontaktovať a ako spracovávame osobné údaje v našich Zásadách ochrany osobných údajov.