Chutné cestoviny s pestom z medvedieho cesnaku

Chutné cestoviny s pestom z medvedieho cesnaku

Sezóna medvedieho cesnaku je tu. Tak prečo to nevyužiť? Domáce pesto neobsahuje žiadne pridané látky a ani konzervanty. Je zdravšie a tiež chutnejšie ako pesto z potravín. Recept svojou nenáročnosťou presvedčí aj najmenšieho milovníka varenia. Poďme na to.

Liečivé účinky medvedieho cesnaku

  • Detoxikačná schopnosť,
  • pomoc pri žalúdočných problémoch (napríklad zápcha, plynatosť a chronická hnačka),
  • pomoc pri srdcovo-cievnych ochoreniach,
  • zmierňuje kŕčové žily,
  • zmierňuje bolesť hlavy a pomáha aj pri migrénach,
  • posilňuje imunitu. 


Ingrediencie

  • 250 gramov cestovín (náš tip: špagety),
  • za hrsť pokrájaného medvedieho cesnaku,
  • 3 PL olivového oleja,
  • hrsť orechov,
  • 2 PL parmezánu,
  • korenie a soľ.

Postup pri varení

Dajte variť cestoviny a popri tom začnite pripravovať pesto. Medvedí cesnak umyte a vložte do mixéra. Pridajte k nemu orechy, olivový olej, parmezán, soľ a všetko spolu rozmixujte. Výsledkom má byť jemná, omáčková konzistencia pesta, podobne ako pesto v obchode.. Zostáva už len uvarené cestoviny zmiešať s pestom a dozdobiť napríklad cherry paradajkami, lístkami čerstvej bazalky. Na vrch cestovín nasypte ešte trochu parmezánu a hotové chutné cestoviny môžete podávať. Dobrú chuť.

Recept nie je na prípravu náročný. Celkový čas prípravy je 20-30 minút a s ingredianciami, ako sme ich uviedli, si vystačíte na 2 porcie.

Tovar bol pridaný do košíka

ENTIRE
25.00 €