Losos s brusnicovou omáčkou

Losos s brusnicovou omáčkou

Losos patrí k najtučnejším rybám, no napriek tomu ide o jednu z najvhodnejších potravín pre športovcov i ľudí, ktorí by chceli schudnúť. Obsahuje bielkoviny, ktoré tvorí deväť esenciálnych základných aminokyselín. Esenciálne aminokyseliny sú také, ktoré si organizmus nevie sám vytvoriť, ale sú preň nevyhnutné.

Obsahuje vitamíny a minerály

Tieto proteíny sa podieľajú na tvorbe tráviacich enzýmov i hormónov, pomáhajú obnovovať a udržiavať v zdravom stave kožu, svaly i kosti. Vyskúšajte tento chutný tip na recept z lososa. Skúste ním nahradiť napríklad pečivo na večeru.
Losos s brusnicami Losos patrí medzi najzdravšie zdroje bielkovín

Potrebujete

  • 2 filety z lososa,
  • citrónovú šťavu,
  • hrsť sušených brusníc,
  • 2 PL zavarených brusníc,
  • 1 smotanu na varenie,
  • 1 PL olivového oleja,
  • soľ.

Postup

Filety umyte, osušte a pokvapkajte citrónovou šťavou. Mierne ich osoľte a odložte nabok. Rúru predhrejte na 170 °C. Na panvici ohrejte olivový olej a opečte na ňom filety z lososa z oboch strán. Opečené filety potom vložte do pekáča, posypte sušenými brusnicami a dajte do rúry na cca 5 – 10 minút. Kým sa upečú, pripravte si omáčku. Do menšieho hrnca nalejte smotanu a prevarte. Keď zhustne, pridajte 2 PL zavarených brusníc a premiešajte. Zmes povarte asi 2 minúty. Losos by sa mal byť po upečení rozpadať a byť pekne ružový. Položte ho na tanier a prelejte brusnicovou omáčkou. Podávajte s varenými zemiakmi alebo so zeleninou. Dobrú chuť!