Produkty

    Nenašla sa žiadna zhoda

Kategórie

Nenašla sa žiadna zhoda

Značky

Nenašla sa žiadna zhoda

Zatvoriť
Trenujeme / Blog / Článok: Recept na rýchly slivkovo-jablkový crumble
Recept na rýchly slivkovo-jablkový crumble

Recept na rýchly slivkovo-jablkový crumble

Ak máš doma slivky a zopár jabĺk navyše, vyskúšaj pripraviť sezónny slivkovo-jablkový crumble. Ide o britský dezert bez mlieka, ktorý sa skladá z pečeného ovocia a mrveničky. Obľúbený sa stal vďaka svojej rýchlej príprave a možnosti zužitkovať všetky sezónne prebytky. Navyše je to zdravá a chutná forma sladkej bodky po akomkoľvek jedle.

Na slivkovo-jablkový crumble budeš potrebovať

  • 400 g čerstvých sliviek
  • 2 menšie jablká
  • 2 PL citrónovej šťavy
  • Na posýpku potrebuješ:
  • 2 PL zmäknutého kokosového oleja alebo masla
  • 60 g celozrnnej alebo ovsenej múky
  • 1/2 ČL prášku do pečiva
  • 1 – 2 PL trstinového cukru (alebo akéhokoľvek sladidla)
  • 10 g kokosu

Postup

  1. Ovocie očisti, pokrájaj na menšie kúsky a naukladaj na dno zapekacej misy. Následne ho pokvapkaj citrónovou šťavou.
  2. V miske zmiešaj všetky ingrediencie na posýpku. Cesto, ktoré vzniklo, namrv na pripravené ovocie.
  3. Crumble peč v rúre pri 190 °C približne 30 minút dozlatista.

Slivkovo-jablkový crumble chutí najlepšie ešte teplý a okrem dezertu ho môžeš pripraviť aj ako sladké raňajky alebo podávať ho medzi jedlami na desiatu či olovrant. Utíši každú chuť na sladké a vo veľkej obľube ho majú malí i veľkí.

Dobrú chuť!

Ako začať s trailovým behom?

Ak sa cestnému behu venuješ už nejaký čas, pravdepodobne si zažil pocit stereotypu. Rovnaké trasy, samá rovinka a všade autá. Čo tak skúsiť zmenu a začať behať do kopcov v lese, ktoré môžu rozšíriť tvoje obzory? Trai...

Zdravý recept na pšenový nákyp s tvarohom a so slivkami

Ryžový nákyp pozná z detstva hádam každý, pričom sú len dva typy ľudí – buď ho miluješ, alebo nenávidíš. Ak patríš do tej prvej skupiny, vyskúšaj zdravšiu verziu nákypu z pšena. Je jednoduchý na prípravu a obsahuje ve...

Jednoduchý recept na ratatouille zo sezónnej zeleniny

Zeleninové ratatouille je recept pochádzajúci z Francúzska, ale na jeseň sa výborne hodí aj do slovenskej kuchyne. Využiješ pri ňom takmer všetky sezónne rastlinné potraviny a po jeho príprave sa budeš cítiť ako naoza...

Made with  by Midasto.
Táto webstránka používa súbory cookies

Na prispôsobenie obsahu a reklám, poskytovanie funkcií sociálnych médií a analýzu návštevnosti používame súbory cookie. Informácie o tom, ako používate naše webové stránky, poskytujeme aj našim partnerom v oblasti sociálnych médií, inzercie a analýzy. Títo partneri môžu príslušné informácie skombinovať s ďalšími údajmi, ktoré ste im poskytli alebo ktoré od vás získali, keď ste používali ich služby.

Potrebné

Štatistiky

Marketing

Potrebné
Potrebné súbory cookie pomáhajú vytvárať použiteľné webové stránky tak, že umožňujú základné funkcie, ako je navigácia stránky a prístup k chráneným oblastiam webových stránok. Webové stránky nemôžu riadne fungovať bez týchto súborov cookies.
Štatistiky
Štatistické súbory cookies pomáhajú majiteľom webových stránok, aby pochopili, ako komunikovať s návštevníkmi webových stránok prostredníctvom zberu a hlásenia informácií anonymne.
Marketing
Marketingové súbory cookies sa používajú na sledovanie návštevníkov na webových stránkach. Zámerom je zobrazovať reklamy, ktoré sú relevantné a pútavé pre jednotlivých užívateľov, a tým cennejšie pre vydavateľov a inzerentov tretích strán.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré môžu byť použité webovými stránkami, aby zefektívnili užívateľovu skúsenosť.

Zákon hovorí, že môžeme ukladať súbory cookie na vašom zariadení, ak sú nevyhnutné pre prevádzku týchto stránok. Pri všetkých ostatných typoch súborov cookie potrebujeme váš súhlas.

Táto stránka používa rôzne typy cookies. Niektoré cookies sú tu umiestnené službami tretích strán, ktoré sa objavujú na našich stránkach.

Svoj súhlas so Zásadami cookies môžete kedykoľvek zmeniť alebo odvolať na našej webovej stránke.

Získajte viac informácií o tom, kto sme, ako nás môžete kontaktovať a ako spracovávame osobné údaje v našich Zásadách ochrany osobných údajov.