Navštívte našu predajňu v Bratislave od 10:30 do 19:00 na Račianskej 31
Doprava zadarmo už od 40 €
Tvoj košík 0.00 €

    Produkty

    Nenašla sa žiadna zhoda

Kategórie

Nenašla sa žiadna zhoda

Značky

Nenašla sa žiadna zhoda

Recept na jemnú krémovú špenátovú polievku
15.07.2019 Dĺžka čítania: 1 min. Recepty Polievky

Recept na jemnú krémovú špenátovú polievku

Ste milovníci zdravej stravy a bez polievky si neviete predstaviť svoju existenciu? Prinášame vám výborný a jednoduchý recept na krémovú polievku zo špenátu. Určite si ju obľúbite vy a aj vaše deti. Táto rýchla polievka vás príjemne zasýti, no nezaťaží žalúdok. Je vhodná aj pre vegetariánov či vegánov.

Na polievku budeme potrebovať

  • 2-3 lahôdkové cibuľky
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 lyžice kvalitného olivového oleja
  • 1 l zeleninového alebo hydinového vývaru
  • 375 g čerstvého špenátu
  • 100 g syra feta
  • 100 ml smotany na šľahanie (pre vegánov kokosové mlieko)
  • morskú soľ
  • čierne korenie

Ďalej použijeme

  • tyčový mixér
  • strúhadlo

Postup pri príprave

  1. Na začiatok nasekáme bielu časť lahôdkovej cibuľky (zelenú si odložíme na neskôr) spolu s cesnakom nadrobno. Orestujeme ich na olivovom oleji dozlatista.
  2. Podlejeme horúcim vývarom a privedieme k varu.
  3. Pridáme umytý špenát a varíme pod pokrievkou približne 10 minút. Občas premiešame.
  4. Feta syr si rozdrobíme v rukách na menšie kúsky. Pridáme k nemu nasekanú zelenú časť lahôdkovej cibuľky, premiešame a ochutíme čiernym korením.
  5. Polievku zjemníme smotanou/kokosovým mliekom a rozmixujeme. Osolíme, okoreníme, prípadne môžeme pridať aj štipku nastrúhaného muškátového orieška.
  6. Pred servírovaním posypeme polievku syrom a nasekanou zelenou časťou lahôdkovej cibuľky.


Špenát je výborným zdrojom kyseliny listovej, vitamínu A, železa a vitamínu K.

Špenát je výborným zdrojom kyseliny listovej, vitamínu A, železa a vitamínu K.


Aké výhody prináša konzumácia špenátu?

  • Po tepelnej úprave alebo rozmrazení získate zo špenátu asi 5-krát viac železa ako zo surových lístkov.
  • 100 gramov špenátu obsahuje dve tretiny dennej potreby vitamínu A.
  • Je bohatý na kyselinu listovú, vitamín C, horčík a železo.
  • Obsahuje aj vápnik, zinok a selén.
  • Priaznivo vplýva na kožné ochorenia, akné a vyhladzuje vrásky.
  • Znižuje hladinu cukru v krvi.
  • Je bohatým zdrojom omega 3 mastných kyselín.
  • Priaznivo vplýva na prekyslený organizmus, robí ho zásaditým.
  • priaznivé účinky na trávenie, zabraňuje zápche.
špenátová polievka zdravé recepty polievky výhody špenátu recept

Napísal

Karol

15.07.2019

Som rekreačný cyklista, športovec a kedysi aj cestovateľ. Okrem cyklistiky sa venujem sa outdoor aktivitám v prírode, behu, plávaniu a iným športom. Prešiel som svet na bicykli v rokoch 2013 - 2016 v rámci projektu World Bike Travel. Cestovanie na bicykli ma facinuje už od roku 2000, keď sme začali jazdiť po Európe a objavovať nielen na bicykli nové krajiny a kúty sveta. Rád poradím pri výbere bicykla, tréningu, výberu oblečenia alebo doplnkov stravy. Pravidelne jazdím a trénujem na cestnom bicykli hlavne okolo Bratislavy a v Rakúsku. Pravidelne chodíme na bicykloch na výlety, jazdy, preteky po Slovensku a iných krajinách Európy. Okrem klasických cyklo maratónov som prešiel aj extrémne preteky ako Istria 300, Alpenbrevet Platinum Tour, zúčastnil som sa 24 hodinovej jazdy z KE do BA, pravidelne chodím cyklomaratón Jasná alebo Trnava Rysy. Ročne najazdím od 6000 do 25000 km. Naše firmy poskytujú služby v oblastiach ako tvorba e-shopov a webstránkok, poskytujeme marketingové a e-commerce služby. Sám som konzultant v oblasti marketingu, e-commerce a pre web, kde okrem poradenstva, školení riešim aktívne aj zlepšovanie procesu, audity, analýzy, budgeting a riadenie projektov. V oblasti mám už viac ako 20 rokov skúseností. Od roku 2002 sa venujem profesionálne IT, školeniam, online, tvorbe webstránok, SEO a marketingu od roku 2007. Založil som marketingovú agentúru Madviso, e-shop platformu Midasto a e-shop a predajňu so zameraním na cyklo a outdoor Trenujeme. Rád spolupracujem na zujímavých projektoch a rozvíjam ich.

Najnovšie články

Táto webstránka používa súbory cookies

Na prispôsobenie obsahu a reklám, poskytovanie funkcií sociálnych médií a analýzu návštevnosti používame súbory cookie. Informácie o tom, ako používate naše webové stránky, poskytujeme aj našim partnerom v oblasti sociálnych médií, inzercie a analýzy. Títo partneri môžu príslušné informácie skombinovať s ďalšími údajmi, ktoré ste im poskytli alebo ktoré od vás získali, keď ste používali ich služby.

Potrebné

Štatistiky

Marketing

Potrebné
Potrebné súbory cookie pomáhajú vytvárať použiteľné webové stránky tak, že umožňujú základné funkcie, ako je navigácia stránky a prístup k chráneným oblastiam webových stránok. Webové stránky nemôžu riadne fungovať bez týchto súborov cookies.
Štatistiky
Štatistické súbory cookies pomáhajú majiteľom webových stránok, aby pochopili, ako komunikovať s návštevníkmi webových stránok prostredníctvom zberu a hlásenia informácií anonymne.
Marketing
Marketingové súbory cookies sa používajú na sledovanie návštevníkov na webových stránkach. Zámerom je zobrazovať reklamy, ktoré sú relevantné a pútavé pre jednotlivých užívateľov, a tým cennejšie pre vydavateľov a inzerentov tretích strán.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré môžu byť použité webovými stránkami, aby zefektívnili užívateľovu skúsenosť.

Zákon hovorí, že môžeme ukladať súbory cookie na vašom zariadení, ak sú nevyhnutné pre prevádzku týchto stránok. Pri všetkých ostatných typoch súborov cookie potrebujeme váš súhlas.

Táto stránka používa rôzne typy cookies. Niektoré cookies sú tu umiestnené službami tretích strán, ktoré sa objavujú na našich stránkach.

Svoj súhlas so Zásadami cookies môžete kedykoľvek zmeniť alebo odvolať na našej webovej stránke.

Získajte viac informácií o tom, kto sme, ako nás môžete kontaktovať a ako spracovávame osobné údaje v našich Zásadách ochrany osobných údajov.