Pripravte si zdravú polievku z tekvice hokaido

Tekvica a jeseň patria k sebe. Dlabanie strašidelných ozdobných tekvíc, však nie je ich jediné využitie. Z tejto oranžovej zeleniny si môžete jednoducho pripraviť chutnú a zdravú hustú polievku, ktorá vás zahreje v chladnom počasí. Ako na to?

Čas prípravy: 10 minút

Čas varenia: 30 minút

Ingrediencie

  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 750 gramov ošúpanej a nakrájanej tekvice
  • 1 veľký ošúpaný a nakrájaný zemiak
  • 4 poháre zeleninového alebo kuracieho vývaru
  • ¼ pohára nízkotučného bieleho jogurtu

Postup

Vo veľkom hrnci rozohrejte olej a osmažte na ňom cesnak a cibuľu do zlatista. Pridajte tekvicu, zemiak a vývar a čakajte, kým polievka zovrie. Znížte plameň a nechajte polievku vrieť aspoň 20 minút, pokým nebude tekvica mäkká. Po 20 minutách vypnite sporák a nechajte trochu vychladnúť. Po vzchladnutí polievku rozmixujte až kým nebude vláčna. Polievku naložte do tanierov a do každého taniera dajte na vrch lyžicu jogurtu.

Tekvicová polievka
Ak bude polievka príliš hustá, pridajte do nej trochu mlieka. Na záver môžete pridať do taniera tekvicové semiačka alebo trochu chilli.

Nutričné informácie

V jednej porcii sa nachádza:

  • Energia: 859 kJ
  • Proteín: 8 g
  • Tuk: 7 g
  • Uhľohydráty: 27 g (z toho cukor: 16 g)
  • Vláknina: 4 g
  • Sodík 1062 mg

 

Polievka obsahuje betakarotén a vitamíny C, B a E. Je bohatá na draslík ale má málo sodíka, preto prospieva srdcu. Vďaka antioxidantom posilňuje obranyschopnosť organizmu. Okrem toho pozitívne pôsobí na tráviaci systém a slúži ako prevencia pred rakovinou hrubého čreva. Konzumovať ju môžete aj pred výkonom aj po výkone.

  • Komentáre

Pridať komentár

avatar
  Subscribe  
Oznamovať
  • Podobné články
0
Zdravie Regenerácia

Joga alebo liek pre dušu a telo

0
Tréning Zaujímavosti

Záťažové testy

0
Strava Vitamíny a minerály Sacharidy Zdravie Výživa

Jablká plné chuti a výživy

Navigácia

Magazíny